KAITEKI, Value for Tomorrow

Een interview met Tristan Breukers, 3 jaar leverancier van Vink

Het streven naar duurzaam welzijn van de mens, maatschappij en onze aarde zijn speerpunt in de kernwaarden van de Mitsubishi organisatie en worden vertaald in de pay off ‘KAITEKI, Value for Tomorrow’. Vol enthousiasme en betrokkenheid legt Tristan Breukers uit wat dit betekent voor de Mitsubishi organisatie en haar medewerkers tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Tristan Breukers, 39 jaar oud, is Commercial manager Northern Europe binnen de Mitsubishi Chemicals Advanced Materials organisatie (voorheen Quadrant EPP) en geeft leiding aan de commerciële organisatie voor Noord-Europa en is daarnaast verantwoordelijk voor het strategische distributiebeleid. Mitsubishi Chemicals Advanced Materials is een internationale organisatie met 25 locaties verdeeld over de continenten van de gehele wereld. Het kernproces bestaat uit het produceren van Engineering kunststoffen, zoals PA, PE, PEEK, POM, PET, PAI en nog veel meer. Dit doet men al meer dan 60 jaar.

Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest voor Lucite International (eveneens onderdeel van Mitsubishi Chemical Corporation) heeft Tristan in september 2018 de overstap naar Mitsubishi Chemical Advanced Materials gemaakt. Het neerzetten van en invulling geven aan de nieuwe distributiestrategie ziet Tristan als een grote en mooie uitdaging. ‘Fit for growth’ is de slogan van het nieuwe concept dat de Mitsubishi Chemicals Advanced Materials organisatie klaar moet maken voor de toekomst van onze, aan vele veranderingen onderhevige, maatschappij. 

QuadrantQuadrant

Onderdelen zoals innovatieve productontwikkeling, digitalisering van de communicatie, optimaliseren van de service en markt onderscheidende groei zijn allemaal aspecten die zijn uitgewerkt in dit masterplan. Naast dit toekomstgerichte masterplan zijn ook alle andere activiteiten, die binnen de Mitsubishi Chemical organisatie plaatsvinden, gebonden aan het overkoepelende ‘KAITEKI, Value for Tomorrow’ principe. Dit houdt in dat iedere medewerker de verantwoordelijkheid heeft om te controleren of de activiteit, waar hij of zij mee bezig is, voldoet aan de duurzaamheid van de mens, de maatschappij en het milieu. Uiteindelijk moet dit leiden tot concrete en zichtbare resultaten zoals vermindering van de CO2 uitstoot tijdens het productieproces, het produceren van producten die bijdragen aan duurzaamheid en zorgdragen voor recycling en het gesloten maken van de kunststof keten.

QuadrantQuadrant

Vanwege zijn internationale verantwoordelijkheid is Tristan veel op reis tussen de verschillende locaties van Mitsubishi Chemical Advanced Materials en natuurlijk naar de (distributie) partners. Alle tijd die nog overblijft besteed Tristan aan zijn gezin in Berkel en Rodenrijs en daarnaast volgt hij met veel passie de gebeurtenissen rondom de internationale formule 1 races. De liefde voor snelle auto’s komt voort uit zijn jeugd. Binnen zijn familie is men namelijk actief geweest binnen de autobranche. Het heeft dan ook niet veel gescheeld of de carrière van Tristan had gelegen in de wereld van gemotoriseerde techniek. Uiteindelijk heeft zijn drang naar internationale contacten en het neerzetten van mondiale strategische concepten de doorslag gegeven voor zijn huidige carrière in de kunststof industrie.

Deze aspecten vindt Tristan dan ook terug in zijn samenwerking met de Vink organisatie. Vink is een mondiale distributiepartner van Mitsubishi Chemicals Advanced Materials, waarbij de focus van Tristan ligt op het vormgeven en uitbreiden van de samenwerking met Vink in Europa.  Mitsubishi Chemicals Advanced Materials heeft inmiddels een langdurige, samenwerking met de Vink groep. De samenwerking met Vink Nederland is van recentere datum en is drie jaar geleden ontstaan. Inmiddels is de samenwerking met Vink Nederland sterk te noemen.

Zowel Vink als Mitsubishi Chemical Advanced Materials hebben een gemeenschappelijke interesse om de “wereld” van Engineering plastics/Advanced materials te laten groeien en het mooie is dat beide organisaties elkaar perfect aanvullen. Zo heeft Mitsubishi Chemicals Advanced Materials een brede product portfolio en veel ervaring in het produceren van advanced materials voor verschillende toepassingen en segmenten. Vink zorgt er, met haar sterke naam en logistieke apparaat, voor dat het productenprogramma goed aansluit op de wensen van de eindklanten. 

Dit in de vorm van one-stop-shopping, kennis overdracht en het ontzorgen van de gebruikers. Ondanks het feit dat zowel Mitsubishi Chemical Advanced Materials als Vink met meerdere partners werken, zijn de gemeenschappelijke doelstellingen, het onderling vertrouwen en de transparantie in de communicatie de belangrijkste elementen van ons gezamenlijk succes, formuleert Tristan. Daarbij ervaart Tristan Vink als een partner die vraagt om verbeteringen. Dit is erg prettig omdat dit uiteindelijk alle belanghebbenden beter maakt. 

Voor de komende vijf tot tien jaar ziet Tristan veel veranderingen komen die de activiteiten in de bedrijfskolom zullen gaan veranderen. Zo verwacht hij dat orders en transacties steeds meer digitaal afgehandeld zullen gaan worden. Daarnaast zullen innovatieve ontwikkelingen zoals robotisering steeds meer de overhand krijgen en zal de focus komen te liggen op energiebesparende en recycle gerelateerde ontwikkelingen.  Met het ‘KAITEKI’ en ‘Fit for Growth’ Mitsubishi fundament en Vink als distributiepartner is Mitsubishi Chemicals Advanced Materials helemaal klaar voor deze toekomst.