Opslag kunststof materiaal bij lage temperaturen

Kou kan negatieve gevolgen hebben voor uw kunststof voorraad. Gelukkig is dit te voorkomen met de juiste handelingswijze.

Bij lage temperaturen zijn sommige kunststoffen breekbaar en gevoelig voor schokken.

Daarom is het aan te raden om voorzichtig met uw kunststof voorraad om te gaan. Laat uw materiaal niet vallen en gooi er niet mee. U heeft dan het risico dat het kunststof halffabricaat breekt. Wees dus voorzichtig met het materiaal bij bijvoorbeeld het transport. Let er ook op dat het spanlint zo snel mogelijk na ontvangst van de zending wordt verwijderd.

Controle na ontvangst.

Controle na ontvangst van de kunststoffen moet worden uitgevoerd wanneer deze op kamertemperatuur zijn (+23° C). Als producten op een hogere of lagere temperaturen zijn, kan dit leiden tot onjuiste metingen als gevolg van uitzetting of krimp van de kunststof, veroorzaakt door thermische beïnvloeding. Voorafgaand aan een dimensionale controle, moeten producten die te warm of te koud zijn in tussentijdse opslagruimtes op een droge locatie worden geplaatst en op kamertemperatuur worden gebracht (voor een redelijke periode; meet ook de temperatuur in het midden van de plaat).

Sla uw halffabricaten niet langdurig op in de buitenlucht.

Zonlicht, vocht en andere factoren kunnen een langdurige negatieve invloed hebben op de eigenschappen van sommige kunststoffen. In direct zonlicht of wanneer het aan één kant wordt blootgesteld aan hitte, bestaat ook het risico van permanente vervorming als gevolg van thermische uitzetting en interne restspanningen die vrijkomen.

Voorkom krassen

Scherpe randen op rekken, spijkers in pallets, grove vuildeeltjes tussen producten en andere scherpe voorwerpen kunnen krassen en/of scheurvorming veroorzaken.

Niet alle kunststoffen zijn even resistent tegen chemicaliën, oplosmiddelen, oliën of vetten.

Sommige kunststoffen zijn onderhevig aan aantasting door dergelijke stoffen, wat kan leiden tot oppervlaktebeschadiging, zwelling, ontbinding en langdurige veranderingen in mechanische eigenschappen. Het is daarom essentieel dat dergelijke stoffen tijdens opslag uit de buurt van uw kunststof voorraad worden gehouden.

Zacht PVC strokengordijnen tegen de kou.

Zacht PVC strokengordijnen vormen een mooie, flexibele oplossing tegen de kou. U kunt deze ophangen voor openingen, bij koelvitrines, als werkplek afscherming in een grote open ruimte of rondom installaties. Het is een efficiënte manier om
energiekosten te besparen en overlast (tocht) te voorkomen.

Vink levert Zacht PVC strokengordijnen als bouwpakket en direct uit voorraad. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via onze website: www.vink-strokengordijn.nl.

Heeft u vragen over de opslag van uw kunststof materiaal in uw bedrijf? Neem dan contact op met onze specialisten.

Bekijk de algemene voorwaarden.

Gepubliceerd op: 15 Nov, 2019