Nieuwe stafzaagmachine maakt op maat zagen van staf mogelijk

Op 18 september 2018 heeft Vink Kunststoffen een nieuwe stafzaagmachine in gebruik genomen. 

Het is een volautomatische stafzaagmachine, zodat staven nu nog nauwkeuriger op maat gezaagd kunnen worden. Hierdoor is het voor kunststofverwerkers veel efficiënter om het op maat zagen mee te nemen in het proces bij Vink.

Er is de afgelopen jaren een toename in vraag geconstateerd in het op maat zagen van staf. Om aan deze vraag te voldoen is er geïnvesteerd in de stafzaagmachine. Hierdoor is het serviceniveau van staf geoptimaliseerd. Business Unit Manager Jan Henjes: “Dit past bij de filosofie van Vink: de ‘one stop shop’ op het gebied van uit voorraad leveren van halffabricaten in de segmenten industrie, bouw en reclame . We zijn hier erg trots op.”.

De zaag kan staven tot 3000mm lengte automatisch verwerken. De minimale schijfdikte is 20mm. Zowel Technische Kunststoffen (denk b.v. aan POM, PA, PEEK) als constructieve kunststoffen zoals PE of PP kunnen gezaagd worden.

De machine staat garant voor enkele unieke kenmerken:

  • Een hoge nauwkeurigheid
  • Hoge kwaliteit op maat zagen
  • Een efficiënt proces
  • Veilig in gebruik

Marcel Worm, Warehouse Manager: “We werken nu nog efficiënter dankzij deze machine. Hij past echt perfect in de logistieke workflow van Vink.”

In de toekomst is het mogelijk om in onze webshop met op ‘op maat zaag module’ gemakkelijk de op maat onderdelen te bestellen. Momenteel is dit mogelijk met een aanvraag via de mail of telefoon. Dit komt dan direct in het productieproces en wordt netjes en snel afgeleverd.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van stafzaagmachine voor uw bedrijf? Vul onderstaand formulier in en onze specialisten nemen contact op.

Stafzaagmachine Vink Kunststoffen

Bekijk onze voorwaarden en privacy statement.

Gepubliceerd op: 25 Oct, 2018