MVO certificatie en nieuwe ISO normering

Vink heeft eind 2017 het MVO certificatietraject opgestart en gaat in 2018 over naar de nieuwe ISO 9001:2015 norm.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Vink hoog in het vaandel, daarom zijn wij eind 2017 begonnen met het certificatietraject van de MVO-prestatieladder niveau 3 voor de locatie Didam (Vink Handel en Techniek). De MVO-prestatieladder bestaat uit 33 indicatoren, die zijn onderverdeeld in de drie MVO-pijlers: People, Planet en Profit.

De aankomende jaren willen wij ons binnen de MVO-kaders focussen op het reduceren van onze milieu-impact, het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van onze werknemers, het vergroten van ketenverantwoordelijkheid en het continueren van onze winst en groei. Het voortraject van de MVO-prestatieladder heeft geleid tot nieuwe duurzame ambities, welke nog gecommuniceerd zullen worden. Kortom, wij blijven ons inzetten om ons verder te ontwikkelen tot één van de duurzaamste spelers in de kunststofbranche. Hierbij gaan wij voor kwaliteit en tevreden klanten door middel van een persoonlijke aanpak, waarbij het menselijke aspect en de planeet centraal staan.

Daarnaast zal de gehele Nederlandse Vink organisatie in 2018 overgaan van de oude ISO 9001:2008 norm naar de nieuwe ISO 9001:2015 norm. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en de nieuwe versie stimuleert het risico gebaseerd denken. In de voorbereiding zullen wij de focus gaan leggen op klanttevredenheid, leveranciersmanagement, mogelijke kansen en bedreigingen en belangrijker is nog dat wij hebben gekozen om ons kwaliteitsmanagementsysteem te integreren met ons MVO-managementsysteem. Het nieuwe volledig geïntegreerde systeem zal eind november geauditeerd worden, waarna wij hopelijk voor beide normen het certificaat mogen ontvangen.

MVO certificatie

Gepubliceerd op: 18 Sep, 2018