Groepen kunststoffen

Kunststoffen zijn op basis van hun eigenschappen onder te verdelen in specifiekere groepen.

Kunststoffen zijn op basis van hun eigenschappen onder te verdelen in specifiekere groepen. Klik op de afbeelding voor een uitvergroting van de vergelijking.


Basis kunststoffen

Over Basis kunststoffen

Basis kunststoffen zijn de meest toegepaste kunststoffen. Ze worden wereldwijd in grote hoeveelheden geproduceerd. De basiskunststoffen PVC, PP en PE zijn uitstekend te bewerken, uitermate geschikt voor constructieve toepassingen en in veel uitvoeringen bij Vink direct uit voorraad leverbaar. Ze bezitten goede mechanische eigenschappen, zijn in hoge mate chemisch resistent en bovendien om economische redenen een erg aantrekkelijke materiaalgroep.

Vergelijken van Basis kunststoffen

Vergelijking Basis kunststoffenVergelijking Basis kunststoffen

Soorten Basis kunststoffen


Engeneering kunststoffen

Over Engineering kunststoffen

Engineering kunststoffen worden veelal ingezet voor dynamische werktuigbouwkundige toepassingen. De hoge slijtvastheid, prima verwerkbaarheid en mechanische eigenschappen spelen daarbij een hoofdrol. De gunstige prijs/prestatie verhouding van deze materialen is ook een belangrijk toepassingscriterium. Vink biedt een breed voorraadprogramma in tal van specifieke uitvoeringen.

Vergelijken van Engineering kunststoffen

Vergelijking Engeneering kunststoffenVergelijking Engeneering kunststoffen

Soorten Engineering kunststoffen


High Performance kunststoffen

Over High Performance kunststoffen

High performance kunststoffen vormen de absolute top qua prestaties onder de technische kunststoffen. Kenmerkend zijn hun extreem hoge en vaak lage (-°C) toelaatbare gebruikstemperatuur. Deze groep heeft excellente mechanische eigenschappen en maatvastheid, ook bij hoge temperaturen. De prestaties worden gecompleteerd door de uitstekende chemische bestendigheid

Vergelijking van High Performance kunststoffen

Vergelijking high performance kunststoffenVergelijking high performance kunststoffen

Soorten High Performance kunststoffen


Fluorhoudende kunststoffen

Over Fluorhoudende kunststoffen

Fluorhoudende kunststoffen kenmerken zich door hun ongeëvenaarde chemische bestendigheid samen met een hoge temperatuurbestendigheid. Zij zijn bij uitstek geschikt voor transport en opslag van agressieve chemicaliën. Vandaar dat de fluorkunststoffen PVDF en ECTFE ook als complete leidingsystemen door Vink worden geleverd.

Vergelijken van Fluorhoudende kunststoffen

Fluorhoudende kunststoffen vergelijkenFluorhoudende kunststoffen vergelijken

Soorten Fluorhoudende kunststoffen


Glasheldere kunststoffen

Over Glasheldere kunststoffen

Glasheldere kunststoffen kennen in de industrie hun specifieke toepassingsgebied. Bijvoorbeeld bij machines waar visuele controle én fysieke bescherming wordt gevraagd want glashelder, licht, chemisch- en UV-bestendig en nagenoeg onbreekbaar is een eigenschappencombinatie die je alleen van kunststoffen kan verwachten.

Vergelijken van Glasheldere kunststoffen

Glasheldere kunststoffen vergelijkenGlasheldere kunststoffen vergelijken

Soorten Glasheldere kunststoffen


Thermohardende kunststoffen

Over Thermohardende kunststoffen

Thermohardende kunststoffen kennen geen verwekingstraject en zijn daardoor in tegenstelling tot thermoplasten hard, vormvast en bezitten een relatief hoog temperatuurbereik. Met name glasvezelversterkte thermoharders zijn mechanisch sterk, absoluut corrosiebestendig en zeer geschikt voor constructieve toepassingen.

Vergelijken van Thermohardende kunststoffen

Vergelijking thermohardende kunststoffenVergelijking thermohardende kunststoffen

Soorten Thermohardende kunststoffen