Kunststof dak Foodhall Arnhem

De reeds opgeknapte Rose's Lounge aan de Rijnkade in Arnhem beschikt over een compleet vernieuwd dak. Vanaf 2017 is het complete interieur vernieuwd en in de originele industriële staat hersteld om ruimte te maken voor een verrassende culinaire plek: de Foodhallen in Arnhem. Het dak geeft deze bijzondere plek een prachtige uitstraling en zorgt daarnaast voor een isolerende werking.

Eind 2018 kregen wij de vraag om mee te denken in dit renovatieproject. Het nieuwe dak is ter vervanging van het oude draagglas. Aangezien glas erg zwaar is en bewerkelijker, is er gekozen voor een duurzame, kunststof oplossing. Hierbij adviseerden wij de eigenaar van Roses ook op het gebied van milieu-afwegingen en deelden we technische gegevens. Uiteindelijk is de keuze op ons gevallen dankzij deze service in combinatie met kwaliteit en prijs van het materiaal.

Lexan thermoclear kanaalplaat

In het dak van de Foodhall in Arnhem zijn 12 platen verwerkt van 32mm dik Lexan Thermoclear afmeting 6000x1200mm en 18 stuks 7000x1200mm. Voor het vastschroeven van de platen hebben we onder andere aluminium profielen geleverd.

Het mooie van Lexan / Polycarbonaat Thermoclear kanaalplaten is dat het een stijve, goed isolerende plaat is. Hierdoor houd je de warmte binnen en de kou buiten. De eigenaar van de Foodhall heeft er zelfs voor gezorgd dat het dak open kan middels een automatisch systeem!

Daarnaast heeft Lexan / Polycarbonaat zelfdovende kwaliteiten. Als de vuurhaard wordt weggehaald dan stopt het met branden. In een openbare gelegenheid heb je te maken met diverse veiligheidseisen en dit materiaal (Lexan / Polycarbonaat) voldoet hieraan.

Bijkomend voordeel is dat het materiaal licht in gewicht is, hierdoor bespaar je gewicht op je onderconstructie. Daarnaast is het nagenoeg onbreekbaar. Met glas is dit een heel ander verhaal. Als er iets op polycarbonaat valt dan breekt het niet. Dit is zeker voor de veiligheid van de bezoekers van de foodhall essentieel. Ook zijn de kosten van glas veel hoger dan polycarbonaat. Het materiaal is ook UV-bestendig. Hierdoor vergeelt het niet in de loop van de jaren.

Foodhall Arnhem polycarbonaat/Lexan dak | Vink Kunststoffen

Vink wenst Foodhall Arnhem een succesvolle toekomst!

Al met al een bijzonder project met een tevreden klant en een mooie toepassing. We hopen dan ook dat - mede dankzij het nieuwe dak - Foodhall Arnhem een succesvolle toekomst tegemoet gaat! Heeft u vragen over dit project of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Lexan / Lexan Thermoclear kanaalplaten? Neem dan even contact op.

Foodhall Arnhem dak open | Vink Kunststoffen
Foodhall Arnhem polycarbonaat dak | Vink Kunststoffen
Gepubliceerd op: 04 Jun, 2019