Design kunststoffen voor architecten en interieurbouwers

Ontdek de diepte en magie van deze bekroonde design kunststof acrylaat platen

Monster aanvragen

In ons assortiment design- en interieur kunststoffen hebben wij vier design acrylaat / PMMA soorten. Dit zijn Acrylic Couture, Acrylaat Signature, Acrylaat Metallic en Iridescent en Acrylaat Dual Satin. Deze prachtige design kunststoffen kunnen een uitkomst bieden voor architecten en interieurbouwers en brengen elk project naar een hoger niveau. Bekijk onderstaande design kunststoffen en laat u verrassen. Haal het maximale uit de kunststoffen door het te combineren met onze LED-verlichting.


Acrylic Couture

Acrylic Signature

Metallic / Iridescent

Dual Satin


Design kunststof 1: Acrylic Couture

Acrylic Couture is een zuiver gegoten kwaliteit acrylaat (design kunststof) met inlays van bijvoorbeeld koperdraad, edelmetaaldeeltjes en natuurlijke inlays, zoals donsveertjes. Dit geeft vanaf de zijkant een mooi 3D-effect. Deze handgeproduceerde acrylaat platen zijn al kunstwerken op zich, helemaal wanneer ze stijlvol worden toegepast in een interieur of als design object. Met LED-verlichting uw ontwerp komen deze platen helemaal tot zijn recht. 

Ideaal voor architecten en interieurbouwers in de branches interieurbouw en jachtbouw (midden en hoger segment). 


Design kunststof 2: Acrylaat Signature

Acrylaat Signature combineert glashelder acrylaat met stijlvol textiel voor een luxueuze uitstraling. Signature is gegoten acrylaat en is perfect geschikt voor elk denkbaar project. Het textiel wordt in het acrylaat gegoten, waardoor het echt een geheel wordt. 

In overleg is het aanleveren van eigen textiel mogelijk waarmee uw ontwerp gepersonaliseerd kan worden. Logo’s kunnen bijvoorbeeld op een subtiele manier in acrylaat worden weergegeven. Door de combinatie met LED verlichting krijgt de plaat een nog luxere uitstraling. Het is dus een ideale interieur kunststof of design kunststof.


Design kunststof 3: Metallic / Iridescent

Met Acrylaat Metallic en Acrylaat Iridescent creëer je een verblindende nieuwe look. Door de opvallende kleuren en afwerking kun je fascinerende combinaties maken voor een bijzonder eindproduct. In Metallic hebben wij 13 uitvoeringen beschikbaar, variërend van transparant en translucent en dekkende Dual Satin uitstraling, afhankelijk van de achterzijde van de platen.

Afhankelijk van de invalshoek krijgt Acrylaat Iridescent een regenboogeffect van opaal naar goud, groen en roze. Zo creëer je boeiende en verspringende glanseffecten.


Design kunststof 4: Dual Satin

Het tweezijdig gesatineerde Dual Satin combineert de vertrouwde kenmerken van Acrylaat plaat met de uitstraling van matglas. Het is de bijzondere, subtiele uitstraling die maakt dat Dual Satin materiaal veel in interieurs wordt toegepast. Hierdoor is het een echte interieur kunststof. De gematteerde oppervlakken zorgen voor een diffuse lichtspreiding. Bovendien is de Dual Satijn plaat praktisch ongevoelig voor vingerafdrukken.

Vink levert Dual Satin in meerdere kleurvarianten. Ook kunnen 'custom colours' worden geproduceerd.


Design kunststoffen van Vink Kunststoffen

Wij hebben het grootste assortiment acrylaat platen op voorraad van Nederland. Hierdoor heeft u de volgende werkdag uw acrylaat in huis. Deze breed inzetbare acrylaat platen worden voor vele toepassingen gebruikt, en met name in de interieur- en reclame sector. Voor het midden- en hoger segment hebben we een speciaal assortiment met design kunststoffen. Deze prachtige platen zijn veelal handgemaakt zoals Acrylic Couture. Zie ook onderstaand een video over het productieproces van Acrylic Couture. 

Als officiele distributeur in Nederland kunnen wij vrijwel het gehele assortiment leveren in diverse kleuren, diktes en afmetingen. Met onze 65 jaar kunststof kennis kunnen we ook uitstekend meedenken. Ook hebben wij een uitgebreid LED assortiment, waardoor u één aanspreekpunt heeft voor uw project. Met onze 16 eigen Vink vrachtwagens kunnen we door heel Nederland leveren.


Interieurbouwers en architecten opgelet!

Wij hebben u bovenstaand laten kennismaken met ons speciale assortiment met design kunststoffen. Deze kunt u toepassen in uw project. Denk aan luxe kunststof wandbekleding en inrichting in de interieurbouw, jachtbouw, horeca, winkelinrichting, spa en wellness. Denk ook de bekleding van een receptie, skybox, bar, etalage en display.

Wilt u graag nader advies, een monster of een bezoek op locatie? Laat dit dan weten en we nemen zo snel mogelijk contact op.