Coronabescherming contactberoepen

Kunststof oplossingen voor de anderhalve meter samenleving

Staande coronakap voor contactbehandelingen

Ten behoeve van contactbehandelingen, zoals fysiotherapeutische- en schoonheidsbehandelingen, is de verplaatsbare Acrylaat kap een handig en doelmatig hulpmiddel. Deze lichte, verplaatsbare kap is zo te plaatsen dat er een kunststof beschermlaag ontstaat tussen de behandelaar en de behandelde. Door deze kap gecombineerd te gebruiken met een mondkapje wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd.

coronakap voor contactbehandelingencoronakap voor contactbehandelingen

Wij delen graag onze kennis en bieden inspiratie. Mocht u een van de genoemde producten willen kopen dan brengen wij u graag in contact met een kunststof verwerkend bedrijf dat u rechtstreeks kan leveren.


Een overzicht van contactberoepen:

Psychologen Verzekeringsarts Bedrijfsarts Keuringsarts Paramedische beroepen Fysiotherapie Oefentherapie
Ergotherapie Logopedia Foniatrie Diëtetiek Huidtherapie Optometrie Orthoptie
Podotherapie Alternatieve behandelingen Chiropractor Acupuncturist Haptotherapeut Osteopaat Reiki-therapeut
Tai-chi-therapeut Masseur Voetzoolreflextherapeut Uiterlijke verzorging Manicure Kapper Pedicure
Visagist Nagelstylisten Schoonheidsspecialisten Tatoeëerders Rijinstructeurs Wellnescentra Sekswerkers

Gelaatsschermen kunnen extra bescherming bieden in situaties waar dat wenselijk is, zoals in de medische sector, verzorgingstehuizen en tandartspraktijken. Maar ook op andere plekken waar er relatief dicht contact bestaat met de cliënt/patiënt of waar een scheidingswand niet mogelijk is, kunnen gelaatsschermen worden ingezet.

Een gelaatsscherm is dus een mooie oplossing ter preventie van het coronavirus. Meestal wordt hiervoor dunne Polycarbonaat of Polyester (PET-G) folie gekozen. De bandjes worden veelal van POM gemaakt.

Een corona gelaatsscherm wordt ook wel een gezichtsscherm, gezichtsmasker, kuchscherm, spatscherm of anti-virusscherm genoemd. Naast een gelaatscherm zijn er nog meer preventiemiddelen voor contactberoepen. Hierover onderstaand meer inspiratie.

corona gelaatsscherm tandartsencorona gelaatsscherm tandartsen

coronabescherming gelaatsschermcoronabescherming gelaatsscherm

De voordelen van een gelaatsscherm voor contactberoepen

In uw sector, waar direct contact met een cliënt of patiënt op 1.5 meter onvermijdelijk is, biedt een gelaatsscherm wellicht uitkomst. Het coronavirus wordt onder andere verspreid via hoestdruppeltjes die in de lucht blijven hangen. Met een gelaatsscherm verkleint u het risico dat u anderen besmet én dat anderen u besmetten. Volg daarnaast de adviezen op van het RIVM:

  • Was regelmatig uw handen
  • Nies in uw elleboog (zet wel vooraf uw gelaatsscherm af)
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Onze partners hebben al duizenden gelaatsschermen mogen leveren aan diverse branches. Interesse? Neem dan contact op, dan brengen we u vrijblijvend in contact met onze partners.


Staand coronascherm voor receptie contactberoep

Voor de receptie van uw fysiotherapie praktijk, massagesalon of ander contactberoep zijn verschillende coronascherm types beschikbaar. Denk aan een staand scherm of aan een hangende beschermplaat. Een staand scherm op ‘voetjes’ kan middels een aangebracht doorgeefluik een opening bieden voor een pinapparaat of het afgeven van behandeldossiers. Zo kunnen klanten gemakkelijk en veiliger betalen in uw praktijk.

coronabescherming gelaatsschermcoronabescherming gelaatsscherm

coronabescherming gelaatsschermcoronabescherming gelaatsscherm

Hangend coronascherm voor balie praktijkruimte contactberoep

Ook wordt er in de praktijk van veel contactberoepen gekozen voor een hangend coronascherm. Deze kan op een zodanige hoogte worden gehangen dat er tussen de balie en het scherm een kleine opening blijft. Zo is er nog voldoende ruimte om een gesprek te voeren of een betaling te verrichten. Een hangend scherm is eenvoudig te bevestigen met een set haken. Deze zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar.


Verrijdbaar coronascherm voor bijvoorbeeld behandelruimtes

Een coronascherm op wielen kan ook een uitkomst bieden. U bent flexibel bij het plaatsen en verplaatsen van het scherm, omdat het verrijdbaar is. Plaats het in de behandelruimte of op een andere plek in uw praktijk om zo de 1,5 meter afstand te waarborgen.

coronabescherming gelaatsschermcoronabescherming gelaatsscherm

Wij adviseren u graag over de juiste partner voor coronabescherming voor contactberoepen

Met onze meer dan 65-jarige ervaring in het leveren van kunststof halffabricaten voor de B2B markt hebben wij een grote kennis opgebouwd m.b.t. het op een juiste wijze toepassen van kunststoffen. Daarnaast kunnen wij ook putten uit een groot netwerk van partners die uit kunststof of hoogwaardig karton voor u de beste oplossing kunnen realiseren. Deze expertise zetten wij graag in om u te helpen bij het maken van de keuzes in uw 1,5 meter uitdagingen bij uw contactberoep.

Heeft u behoefte aan een oplossing om uw bedrijf geschikt te maken voor de 1,5 meter economie? Neem dan contact met specialisten Lianne en Michelle voor een vrijblijvend kunststofadvies en/of een doorverwijsadres bij u in de buurt. Wij hebben al honderden bedrijven kunststof plaatmateriaal mogen leveren ter preventie van het coronavirus. Deze ziet u nu terug in o.a. supermarkten, kapsalons, horecazaken en sportscholen.