LED Verlichting

LED verlichting is een duurzame manier voor het verlichten van o.a. tankstations, kunstwerken en interieurinrichtingen. LED verlichting heeft een lange levensduur en is relatief goedkoper dan de traditionele gloeilamp. Veelal wordt LED verlichting in combinatie met kunststof gebruikt. Bij Vink hebben we voor wat betreft beide productengroepen jarenlange ervaring. In ons assortiment hebben we GE Current, Sloanled, Osram, Leddex, RGB en toebehoren. Via onze webshop kun je eenvoudig en snel bestellen. Heb je een specifiek LED vraagstuk voor jouw project? Of ben je benieuwd naar de combinatie LED en kunststof? Neem dan contact op via vink.lighting@nl.vink.com.

LED verlichting speciaal voor interieurbouwers, lichtadviseurs, architecten en projectinrichters

Door kunststof te verlichten ontstaat er weer een geheel nieuwe beleving. Bij Vink kunt u naast uw kunststof, ook LED bestellen. Hoe gemakkelijk is dat! U heeft één aanspreekpunt van LED professionals met jarenlange ervaring, gecombineerd met 65 jaar kunststof kennis. Dit is uniek in de markt! Ontdek de voordelen van LED verlichting: 

 • LED is duurzaam
 • Geeft een extra effect aan uw kunststof
 • U bespaart kosten
 • Is in diverse kleuren beschikbaar
 • Heeft een snelle terugverdienperiode
 • Heeft een enorm lange levensduur
 • laag energieverbruik
Erik Schepes Vink Kunststoffen LED VerlichtingErik Schepes Vink Kunststoffen LED Verlichting

Leverancier LED verlichting en kunststof 

Vink is totaalleverancier van LED verlichting en kunststof platen (ofwel LED-panelen). Waar u in het verleden meerdere partijen bij uw project moest betrekken, heeft u bij ons één partner. Wij denken met u mee in de materiaalkeuze en lichtplannen. 

Wij hebben samenwerkingen met de beste Acrylaat leveranciers ter wereld en gebundeld met onze 65 jaar ervaring, zaag op maat service en razendsnelle bezorging zijn wij de marktleider in LED-geschikte platen. 

Acrylaat, PMMA, Perspex is ook wel bekend onder de handelsnaam Plexiglas. Wij leveren deze handelsnaam niet, maar de eigenschappen zijn exact hetzelfde. Enkel de naam is anders. Zoekt u lichtdiffusers die hufterproof of brandvertragend moeten zijn? Dan raden wij onze LED-geschikte Polycarbonaat platen aan.

LED geschikte kunststof led verlichtingLED geschikte kunststof led verlichting

Laat uw kunststof leven met LED verlichting

Speciaal voor interieurbouwers, lichtadviseurs, architecten en projectinrichters hebben wij een uitgebreid assortiment LED-verlichting. Onderstaand ziet u ons assortiment. Wij hebben al voor honderden projecten materiaal mogen leveren. Van gevelletters op tankstations, bedrijven en hotel-ketens tot lichtreclame, bewegwijzering en kunstwerken. In vrijwel elke branche kunnen wij leveren. 


Vraag en antwoord over LED verlichting

Wij hebben de belangrijkste vragen die wij krijgen over LED verlichting voor u op een rijtje gezet. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt!

 • Is LED verlichting verplicht?

  Nee, led verlichting is in normale omstandigheden niet verplicht. Led verlichting heeft wel veel voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. De levensduur is 5 tot 10 keer langer en het energieverbruik tot 70% minder. Traditionele verlichtingsbronnen als tl’s, gloeilampen en halogeenlampen beginnen langzamerhand wel te verdwijnen.

 • IS LED verlichting duurzaam?

  Ja, Led verlichting is zeker duurzaam. Door de lange levensduur en zeer geringe teruggang in capaciteit hoef LED verlichting zelden te worden vervangen. LED verlichting van A-merken gaan zeker 60.000 tot 100.000 branduren mee. De lichtopbrengst is na deze periode vaak nog hoger dan 70% van de oorspronkelijke lichtopbrengst.

 • Is LED verlichting dimbaar?

  Ja. Ledverlichting is dimbaar. Hier zijn wel speciale transformatoren voor nodig. Het principe van dimmen van LED is anders dan van conventionele verlichting. Vink Lighting heeft een uitgebreid pakket aan dim oplossingen.

 • Welke LED verlichting moet je kiezen?

  De keuze van ledverlichting is afhangelijk van hetgene wat verlicht moet worden. De keuze van LED materiaal is tegenwoordig zeer breed waardoor er eigenlijk altijd wel een juiste oplossing mogelijk is. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden. Zij kunnen de juiste keuze maken in kleur, lichtopbrengst en lichtbeeld. Regelmatig worden er proefopstellingen gemaakt.

 • Welke kabels heb je voor LED verlichting nodig?

  De keuze van de juiste kabel is van afhankelijk van diverse factoren. Waar wordt de transformator geplaatst? Is het een binnen of buiten oplossing? Wat zijn de afstanden tussen de leds en de transformator? De Vink Lighting medewerker kunnen u met de juiste keuze helpen.

 • Kun je LED verlichting recyclen?

  Ja, led verlichting kan worden recycled. Net als andere elektronische componenten heeft led hoogwaardige materialen die prima hergebruikt kunnen worden.

 • Hoeveel watt is LED verlichting?

  Het wattage is afhankelijk van de gekozen module. Net als bij traditionele verlichting is hier heel veel keuze in.

 • Hoe moet je LED verlichting aansluiten?

  Led verlichting wordt meestal op 12 of 24 Volt gelijkstroom aangesloten. Het is wel belangrijk om de plus en de min juist aan te sluiten. Bij verkeerd aansluiten zal de verlichting niet werken.

 • Hoe werkt een lichtplan?

  Een lichtplan wordt specifiek gemaakt voor een te verlichten object. Afhankelijk hierin is wat er verlicht moet worden. Zijn het letters of lichtbakken of moeten er oppervlaktes worden verlicht? Denk aan kantoren of zijn het kunstwerken die moeten worden aangelicht. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog wensen van de klant met betrekking tot het te kiezen merk. De Vink Lighting specialisten kunnen u hier alles over vertellen.

 • Wat is LED verlichting?

  LED's zijn geen lampen in de klassieke zin van het woord. Zo bevatten ze geen gloeidraad en werken ze niet zoals fluorescentielampen of TL lampen. LED staat voor 'Light Emitting Diode' oftewel een lichtgevende diodes. LED gloeilampen gebruiken aanzienlijk minder energie dan een gloeilamp, spaarlamp of TL-Lamp.

  Een LED is een halfgeleider die licht geeft wanneer er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Het is dus een elektronisch component dat rechtstreeks licht uitzendt. De lichtkleur hangt af van het gebruikte halfgeleidermateriaal. Een LED is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en een behuizing die de chip beschermt.

 • Wat levert LED verlichting op?

  Wat led verlichting oplevert is meerledig. Ten eerste natuurlijk de belasting voor het milieu. Door het veel lagere energie verbruik en minder milieu belastende materialen is led verlichting de juiste keuze. Daarnaast gaat led verlichting heel lang mee. Doordat de lichtopbrengst tot minimaal 50000 branduren is gegarandeerd hoeft het bijna nooit te worden vervangen. Het energieverbruik is gemiddeld 60 tot 70 lager. Dit scheelt natuurlijk fors in de stroomrekening!

 • Welke led verlichting heeft Vink in het assortiment?

  In ons LED assortiment hebben wij led modules, ledstrips, inbouwspots, powersupply's, lichtslangen, spotjes dimmers en vele toebehoren zoals tape connectors, klemmen en kabels. Wij leveren de hoogwaardige A-merken: GE-Current, Sloanled, Osram en LEDDEX. Wat is jouw vraag? Laat het ons weten.

 • Heeft Vink Acrylaat platen op voorraad?

  Wij hebben het grootste assortiment Acrylaat platen van Nederland op vooraad die LED-geschikt zijn. Daarnaast zagen wij vrijwel alle platen op maat. In onze webshop kunt u eenvoudig de gewenste afmetingen invoeren.


Verlicht kunststof platen met LED verlichting

In ons assortiment design- en interieur kunststoffen hebben wij vier design acrylaat / PMMA soorten. Dit zijn Acrylic Couture, Acrylaat Signature, Acrylaat Metallic en Iridescent en Acrylaat Dual Satin. Deze prachtige design kunststoffen kunnen een uitkomst bieden voor architecten en interieurbouwers en brengen elk project naar een hoger niveau. Zeker in combinatie met LED-verlichting. Bekijk onze onderstaande design kunststoffen en laat u verrassen. 

Eén leverancier voor uw led verlichting en kunststof platen.

LED verlichting acrylic couture acrylaatLED verlichting acrylic couture acrylaat

Bovenstaand effect is te realiseren met de unieke Acrylic Couture platen in combinatie met LED verlichting. 


Toepassingen en projecten LED verlichting

Standbouw LED-verlichting

Goede LED- verlichting is zeer belangrijk voor een opvallende en succesvolle beursstand. Met de juiste LED verlichting  haalt u de maximale attentiewaarde uit uw aanwezigheid.

Hoe beter uw stand verlicht is, hoe meer u opvalt en hoe meer attentie waarde u creëert voor uw producten. Goede LED verlichting werkt uitnodigend en straalt vertrouwen en zekerheid uit. Het is daarom zeer belangrijk niet te bezuinigen op standverlichting. Vink heeft een uitgebreid programma aan LED-modules in verschillende kleurtemperaturen, LED-lijnen, lichtplaten en toebehoren om uw stand te verlichting. 

Winkelinrichting LED-verlichting

LED verlichte reclame-uitingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in moderne winkelinrichtingen. Of het nu gaat om een trendy kledingzaak of horecagelegenheid, ieder pand heeft een eigen sfeer nodig. Voor de detailhandel is het belangrijk om te voldoen aan de eisen en behoeften van de klant. De inrichting, zoals de sfeer en de indeling, kan daarbij helpen.

LED verlichting nodigt de klant uit om de winkel binnen te gaan en uiteindelijk tot aankoop van producten over te gaan.  Bij het kiezen van de juiste winkelverlichting is niet alleen het creëren van de juiste ambiance van belang, er moet ook aandacht zijn voor een verantwoord energieverbruik. 

Kantoorinrichting LED-verlichting

Wij hebben ervaring met complexe LED lichtvraagstukken. Of het nu gaat om het verlichten van kunstvoorwerpen of creatieve verlichtingsarmaturen, wij nemen graag de uitdagingen aan om samen met de ontwerper te zoeken naar de perfecte LED verlichting.

Door samen te testen en proefopstellingen te maken is het bijna altijd mogelijk om uw LED vraagstuk om te zetten in een oplossing.

Gevelletters LED-verlichting

LED-verlichting is beleving en geeft het gevoel van veiligheid. Samen met onze leveranciers zijn wij al jarenlang actief op het gebied van professionele verlichting voor gevels. Of het nou gaat om shopverlichting, canapé verlichting of gevelverlichting, wij houden bij het maken van een LED lichtplan en ieder lichtadvies op maat rekening met de meest energiezuinige verlichting en de nieuwste lichttechnologieën.

Wij stellen vast wat voor LED verlichting uw gevel nodig heeft om uw gevoerde merk en de beleving van uw klanten en bezoekers te optimaliseren.